Бойко Борисов: ПП-ДБ много си шушукат с БСП, в изказванията им виждам откровени неистини

Бойко Борисов: ПП-ДБ много си шушукат с БСП, в изказванията им виждам откровени неистини

фейсбук

A A+ A++ A

Ако евентуално има ротация, то трябва да ни предложат министри. Те не слизат от студията, в тези изказвания виждам откровени неистини. Те се опитват да направят ребрандиране на имиджа след всички скандали. Език мой, враг мой. Когато те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиленце в калчища, то ние не сме виновни за тези скандали. Искам да кажа, че за тези две години милиарди отидоха за Путин през дерогацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС, предаде репортер на novini.bg.

Вчера казах на колегите, че където и да разрежат тръбите, то ще видят, че тече руски газ, каза още той. "Ако се спре дерогацията, че нямало да може рафинерията да работи с неруски петрол. И какви ли не апокалиптични сценарии. Рафинерията може да работи със 100% неруски петрол", отсече още той.

Вчера разбирам, пак от трибунка, ще обвързват КПКОНПИ с незаконни строежи. ГЕРБ никога няма да подкрепи такова предложение в парламента. Факт е, че за тези три години българите нямат едно нещо построено. Литнаха по студията да обясняват колко са готини, а ГЕРБ са им виновни. Всички ресурсни министерства са техни, обясни Борисов.

За скрининга, говорих с Кирил (бел.р Петков) и сме се разбрали, а сега мина на първо четене и се опитват да го изкарат тяхно, няма да го допусна, категоричен е още той.

Попитан защо Денков го обвинява, че пречи на отношенията му със САЩ, той заяви: кой му пречи и с кое, неговите министри вече 10 дни са там. В дипломацията е много важно да имаш опит. Системата не работи като се сяда на телефончето и се почва да се звъни на когото си иска. Заявяват се разговори. Външните министри идва в България за теми, важни за държавите им, обясни още той.

Що се отнася до ветото, той заяви, че са се разбрали да си дадат 5 дни за всеки един текст да бъде поправен.

"Вътрешният министър е на България. Аз не съм преговарял с него, преговарял е г-н Петков. Доколкото разбирам не се е съгласил да смени всички поголовно, както е поискал г-н Петков, затова сега ни го пришиват. Министрите не считаме, че трябва да са партийни. Когато НС ги излъчи, те стават министри на цяла България", обясни той и добави, че от ПП-ДБ вече са си много близки с БСП. "Във Варна ПП-ДБ работят с Възраждане. Уважавам това, те са силен противник, но никога няма да работим с тях, а ПП си шушукат с БСП. Не дадохме оръжие на Украйна, защото Нинова им бе министър.", каза още той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници