Бивш служител на Color съди компанията. Потвърждава, че е собственост на Apple

Бивш служител на Color съди компанията. Потвърждава, че е собственост на Apple
A A+ A++ A

В края на октомври писахме, че Apple може би е новият собственик на Color, като информацията беше придружена и със слух, че все пак компанията е принудена да затвори врати. Потвърждението на всички слухове идва по малко изненадващ повод с информацията, че бившият служител на Color Адам Уидърспуун е завел дело срещу основателя Бил Нгуен.

Уидърспуун твърди, че е бил принуден да работи в изключително недружелюбна, необезопасена и неприятна среда. Бившият служител обвинява Нгуен в системен тормоз и издевателства над служителите, както и твърди, че Нгуен го е заплашвал дори с насилие над сина му. Според подробностите по делото Нгуен и Уидърспуун са били близки и семействата им са прекарвали доста време заедно, през което време Нгуен се е държал отново неприемливо.

Освен това Нгуен си е позволил да обвинява Уидърспуун за провала на стартъпа, а при продажбата на Apple Нгуен е предложил на Уидърспуун обикновен компенсационен пакет. Уидърспуун от своя страна обвинява борда на директорите на Color, че са знаели за поведението на Нгуен, но не са направили нищо, за да го спрат или да предотвратят действията му. Приложението ще спре работа в края на годината.

http://www.theverge.com/2012/11/19/3667850/color-labs-sale-to-apple-confirmed-in-lawsuit-alleging-armed-threats

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници