Борисов и Камерън обсъдиха общите възможности за подкрепа на Украйна

Борисов и Камерън обсъдиха общите възможности за подкрепа на Украйна

фейсбук

A A+ A++ A

Сигурността на Европа е отговорност пред всички страни на континента и само заедно можем да защитаваме нашия общ дом. Около този извод се обединихме с министъра на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън. Това съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook. Двамата са обсъдили общите възможности за подкрепа на Украйна срещу руската военна агресия.

"Като партньори в НАТО, България и Великобритания винаги са имали активно сътрудничество в сферата на сигурността. С Камерън разговаряхме и за повишаването на интензитета на двустранните отношения между нашите две страни", написа Борисов. "Запознах британския външен министър и с приоритетите на евроатлантическото мнозинство в българския парламент за следващите девет месеца след ротацията в правителството. Уверих Камерън, че евроатлантическият фокус на България остава централен приоритет на ГЕРБ", добави председателят на партията.

"Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той няма да спре дотам, а ще иска още. Ако искаме да се борим за свобода, трябва да защитим държавата, която защитава своите граници", заяви по-рано днес Дейвид Камерън, който проведе среща с премиера Николай Денков и с вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Посещението на Камерън е по покана на Габриел.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници