Адвокатът на Георги: Измислени и изфабрикувани обвинения

Адвокатът на Георги: Измислени и изфабрикувани обвинения

Plovdiv24.bg

A A+ A++ A

Защитникът на Георги Георгиев, обвинен по делото "Дебора", поиска от съда да не дава ход на делото заради липса на прокурор от Пловдивската районна прокуратура. Това съобщи пред журналисти адвокат Валентин Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Установихме, че липсва представител на Районна прокуратура в Пловдив, която е териториално компетентна, а вместо това са командировани прокурори от Стара Загора, със заповед на зам.-апелативния прокурор, да представляват държавното обвинение. Неясно за нас остава защо, след като делото беше преместено , за да се избегнат съмнения за предубеденост и се определи друг съдебен район, представители на Пловдивската прокуратура липсват", каза защитникът на Георги.

Адвокатът каза още, че това категорично не е правилно. Освен това те няма да искат съкратено следствие, когато се стигне до гледане на делото по същество, а гледане по общия ред.

"От самото начало категорично липсват доказателства Георги да е извършител на деянието. Той не е задържан за причинена средна телесна повреда. Това са измислени и изфабрикувани обвинения, той е задържан за закани за убийство. В последствие двете досъдебни производства са обединени и така се създаде у обществото увереност, че той е задържан за средни телесни повреди", каза още защитникът.

Адвокат Димитров каза още, че те искат заседанията да са открити, тъй като делото е публично. Но съдът днес служебно е решил противното.

Защитникъкт на Дебора пък заяви, че ще настояват за максимална присъда за 10 години, по така формулираните обвинения срещу Георги.

Все още не е даден ход на делото по същество.

#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници