Тъкър Карлсън: Москва е много по-хубав и безопасен град, от който и да било в САЩ

Тъкър Карлсън: Москва е много по-хубав и безопасен град, от който и да било в САЩ
A A+ A++ A

Популярният доскоро само в САЩ Тъкър Карлсън, американският журналист, който интервюира Владимир Путин в Москва миналата седмица, твърди, че руската столица е „много по-хубава“ от който и да е град в САЩ, говорейки по време на Световната среща на върха на правителствата в Дубай. „Най-радикализиращото нещо, което съм виждал, за мен през осемте дни, които прекарах в Москва, не е просто страната, която е впечатляваща, а най-голямата земна маса в света. И е много разнообразна, езиково, културно, религиозно...

Трудно е да управляваш такава държава 24 години, независимо дали ти харесва или не“, каза той. „Неспособен човек не би могъл да направи това, той е много способен. Това, което беше радикализиращо, много шокиращо и много смущаващо за мен, какво е град Москва, където никога не съм бил. Най-големият град в Европа, 13 милиона души. Той е много по-хубав от всеки град в моята страна", каза той.

„Сега той е много по-чист, по-безопасен и по-красив от гледна точка на архитектурата, храната и обслужването, отколкото в който и да е град в Съединените щати. И това не е идеологическо. Как се случи това?“

„Ако не можете да използвате вашето метро, например, тъй като много хора се страхуват да го направят в Ню Йорк, тъй като е твърде опасно, трябва да се чудите: „Не е ли най-добрата мярка за лидерство?“ запита журналистът.

Коментирайки директно разликата в „компетентността между Владимир Путин и Байдън“, той счита, че „ако това беше бокс, битката щеше да бъде решена от лекаря“.
„Скърбя, когато видя, че президентът е non compos mentis, а в моята страна се смята за много грубо да се каже това“, каза той. „Чудите се някак си как попаднахте на място, където имате некомпетентен президент, който е понижил не само стандарта на живот, но и продължителността на живота, и никой не се чувства свободен да каже това.“
„Не мога да преувелича колко недееспособен е Джо Байдън. Това не е нападение, това е факт и всеки, който ви каже обратното, лъже“, убеден е Тъкър Карлсън.

Карлсън също така заяви, че се е опитвал да получи интервюто с Путин в продължение на три години, но „правителството на САЩ ми попречи да го направя, като шпионира моите текстови съобщения и ги предаде на New York Times“ при предишен случай.

„Това изплаши руското правителство и го накара да отмени интервюто. Така че аз се опитвах да направя това, но разузнавателните служби на моята страна работеха срещу мен незаконно и това ме вбеси, защото съм американски гражданин“, твърди той.

Той добави, че това означава, че е „напълно решен“ да получи интервюто, „защото ми казаха, че не мога въз основа на нелегитимни средства и без наистина ясно изразена обосновка“.

„Исках да интервюирам Путин, защото той е лидер на страна, с която правителството на САЩ е във война, макар и не по деклариран начин“, продължи той.

Администрацията на Байдън нарече твърденията му за намеса „нелепи“. Карлсън също потвърди, че е имал „незаписан“ разговор с Путин. Той беше попитан дали смята, че Путин ще направи „компромис“ по отношение на Украйна, и той отговори „разбира се“.

„Разбира се. Искам да кажа, че лидерите на всяка страна на планетата, с изключение може би на Съединените щати по време на еднополюсния период, са принудени от естеството на работата си да правят компромиси“, каза той.

„Компромисът е част от това, което е дипломацията. И той е сред тях. Позицията му очевидно се втвърдява. Русия беше отблъсната от Запада.“

„НАТО каза: „Не, ние не ви искаме“, продължи Карлсън, имайки предвид част от интервюто си с Путин.

„Сега, ако смисълът на НАТО – не ако – смисълът на НАТО първоначално, разбира се, следвоенната цел на НАТО беше да попречи на руснаците, Съветите, да навлязат в Западна Европа… Ако руснаците, всъщност, се бяха присъединили към съюза, това би означавало, че проблемът е решен, но ние отказахме."

Карлсън добави също, че е чул американски служители да обсъждат предоставянето на Крим на Украйна, наричайки го „лудост“.

Интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин в Москва беше публикувано миналия четвъртък. Бившият водещ на Fox News в най-гледаното време напусна мрежата през 2023 г., преди да създаде своя собствена платформа за стрийминг Tucker Carlson Network.

#Тъкър Карлсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници