Засега продажбите на Windows 8 са слаби, твърди онлайн магазин

Засега продажбите на Windows 8 са слаби, твърди онлайн магазин
A A+ A++ A

В интервю за Read Write представител на онлайн магазина NewEgg споделя, че продажбите на Windows 8 до момента са по-слаби от очакваното, но все пак тенденцията до момента е към стабилно увеличение. Според Мърл Макинтош, който отговаря за продуктовата линия на NewEgg в Северна Америка, продажбите на новата платформа на Microsoft няма да се увеличат съществено преди второто тримесечие на 2013 г. Според него продажбите на хардуер с Windows 8 започват да растат, докато продажбите на софтуер се очаква да започнат, когато цените се нормализират през следващата година.

Сигурно читателите ни помнят, че в края на октомври Стив Балмър се похвали, че само за няколко дни са били продадени 4 милиона ъпгрейда за Windows 8. Изглежда обаче, че първоначалният успех не е продължил и според информация на Пол Търот, който следи отблизо дейността на Microsoft, компанията не е постигнала вътрешните си прогнози за първоначалните продажби.

Според вътрешен източник Microsoft обвинява производителите на хардуер за бавния старт, и по-точно за техните неатрактивни продукти и забавена пазарна премиера. Това на свой ред подкрепя решението на американците да пуснат своя линия от таблети Surface, тъй като според неофициални данни решението за развиването й е било взето след среща с подготвените за Windows 8 таблети, които очевидно не са впечатлили Microsoft.

http://readwrite.com/2012/11/19/newegg-exec-calls-windows-8-launch-slow-predicts-201
http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-sales-well-below-projections-plenty-blame-go-around

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино