Зловеща СНИМКА 18+! Лекари разкриха, че Нотариуса е бил зверски пребит преди да бъде застрелян

Зловеща СНИМКА 18+! Лекари разкриха, че Нотариуса е бил зверски пребит преди да бъде застрелян
A A+ A++ A

Мартин Божанов - Нотариуса е бил пребит брутално точно преди да бъде застрелян в главата. Това разкриха лекари, които са прегледали снимки на жертвата след аутопсията й, съобщава "България днес".

По мнението не медиците, които пожелаха анонимност, от снимките ясно личи, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко заострен или в края на който е имало разширение. Божанов е със счупен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са категорични, че тези удари са настъпили преди смъртта на Божанов и са нанесени със страшна сила и странен предмет. Възможно е Нотариуса да е бит с приклада на пистолета, с който впоследствие е убит.

Според лекарите, с които колегите от "България Днес" са разговаряли, побоят е бил сериозен и е нанесен преди смъртта на Нотариуса, защото иначе по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, ако боят е след смъртта.

Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, тоест на слепоочието, която няма как да се стане от куршум, било то фронтално или напречно, освен ако не е от упор. Но изстрел от упор е изключен, защото няма нагар по челото, дупката от куршума е идеална и няма следи от самото оръжие.

След като е пребит, Нотариуса е застрелян с един куршум в главата. Това навежда на мисълта, че убиецът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. Побоят е поредният факт, който буди недоумение.

От началото на разследването на широката публика се спестяват различни факти, свързани с убийството, а други са определено озадачаващи.

Така например стана ясно, че сигналът за убийството идва над 50 минути след ликвидирането на Нотариуса. Свидетел е видял стрелеца, но не се е обадил, друг свидетел е видял как Божанов уж се сгромолясва на земята от куршума, но и той не е подал сигнал. Накрая жената на Нотариуса вижда на камерите, че мъжът й лежи до колата си на паркинга в затворения жилищен комплекс в кв. Горна баня, където живеят. Първоначалната версия беше, че Нотариуса е застрелян пред жената и децата си.

Твърди се се също, че убиецът е стрелял скрит зад оградата на комплекса, в което се е намирал Нотариуса. Това няма как да се е случило, ако убитият е бил бит непосредствено преди смъртта си.

В същото време неясно защо частният клуб на Божанов, в който се твърди, че той се е срещал с десетки съдии и прокурори, бе претърсен дни след убийството му, както тогава и бяха иззети записи от камери в района. Подозрения бъди въпросът защо разследващите се бавят толкова с обиска, оставяйки достатъчно време заведението да бъде прочистено от всичко компрометиращо.

Не е ясно и как така в началото в един от телефоните на Нотариуса бяха открити имена на десетки съдии и прокурори. Само дни по-късно се оказа, че телефоните са били форматирани и на тях няма никакви данни за контактите на убития. Това ще предизвика вътрешно разследване в структурите на МВР, защото има опасения, че служители, които участват в схемите на Нотариуса, са заличили данни от телефоните му.

Нотариуса бе ликвидиран малко след 19 часа на 31 януари в жилищен комплекс в столичния квартал Горна Баня. Сигналът за убийството е подаден от жена му Гергана около 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазарува, но се забавил дълго. Съпругата започнала да му звъни, но Нотариуса не вдигал. Съпругата слязла на паркинга и видяла автомобила на мъжа си и неговото тяло до него.

По-късно се оказа, че камера е заснела как Нотариуса е прострелян и пада, но не се вижда извършителят. По оперативни данни изстрелът е направен извън комплекса от страната на реката, през ограда. Куршумът е калибър 9х19 мм, който е най-често срещаният патрон у нас. Това прави още по-трудно откриването на точното оръжие, с което е убит Нотариуса. Някои смятат че може да е ликвидиран с "Макаров", тъй като е изключително надежден пистолет и често бандитите са запасани именно с такъв.

В момента има две версии за разстрела на Нотариуса. Едната е, че зад покушението стои конфликт от миналото му. Според друга версия в дъното на поръчковото убийство са лобистки интереси в Темида. Разследващите предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България, както и прекият извършител.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов заедно с други прокурори влязоха в сградата на Софийската районна прокуратура (СРП), за да започнат проверка по дела, съобщават от държавното обвинение. В нея участват 21 служители от Върховната касационна прокуратура (ВКП), а ръководител е Виктор Малинов, завеждащ отдел "Инспекторат" на ВКП.

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че за периода от 2004 г. до момента във връзка с убития Мартин Божанов-Нотариуса има 25 преписки и досъдебни производства. По-голямата част от тях са водени в Софийската районна прокуратура и са във връзка с евентуално извършвани от Божанов измами с недвижими имоти и други, като Борислав Сарафов разпореди да бъдат проверени всички актове. Проверка вече тече и в МВР.

Действията на прокурорите са свързани именно с убития Мартин Божанов-Нотариуса, потвърди главният прокурор. Сарафов е категоричен, че няма да се колебаят да погнат магистратите, които са работили за Нотариуса.

#Мартин Божанов #Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници