От Възраждане с блокади на 3 ГКПП-та, след като КС отхвърли референдума за лева

От Възраждане с блокади на 3 ГКПП-та, след като КС отхвърли референдума за лева
A A+ A++ A

От партия "Възраждане" съобщиха, че предприемат блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе".

Протестът е по повод отхвърлянето от КС на предложението за Референдум за запазване на българския лев.

Други опасения на "Възраждане" са свързани с предприятията от Маришкия басейн и енергийния суверенитет на страната.

Партията се противопоставя и на изграждането на ветрогенератори в морето, което, според тях, ще убие рибарския отрасъл и ще унищожи окончателно туризма.

Като мотиви за протеста се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде населена с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят, заявиха от "Възраждане" в съобщение до медиите.

300 протестиращи с близо 90 автомобила блокираха ГКПП Лесово, обясни депутатът на "Възраждане" от Ямболски избирателен район Никола Димитров.

Той не даде категоричен отговор до кога ще продължи протестът.

"Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които искаха да бъдат питани дали да се приеме еврото и кога да се приеме еврото. Това беззаконие, което се случва в държавата, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме освен "Лесово", в момента са блокирани още две ГКПП-та, които са съседни да други държави - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за пропускане на линейки и пожарни, което е редно да го има. Ние изразяваме волята си на протест. На Лесово ще продължим протеста до когато можем", посочи той.

На граничния пункт "Йовково" също са се събрали протестиращи.

#Костадин Костадинов #"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници