Васил Терзиев: Продължават скритите договорки на тъмно в СОС!

Васил Терзиев: Продължават скритите договорки на тъмно в СОС!

БНТ

A A+ A++ A

“Бързаме да задвижим работата”, а всъщност изглежда като замръзване в миналото. Това се случи в СОС вчера", написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

"Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип. И виждат ясно как вие блокирате работата за града.

Независимо дали се харесва или не на “опозиционното мнозинство” на ГЕРБ, БСП и малките формации в СОС, аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата. Историята ви за “временен” кмет не минава. Продължавам всеки ден да показвам резултати и свършена работа", подчерта той.

"Столичният общински съвет трябва да вземе решение: ще работи ли за развитието на София или за “още от същото”. Защото за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага “още от същото” и скрити договорки на тъмно.

Това противоречи на нашето разбиране за управление. Зад думите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС се случи поредното лицемерие. Защото и ГЕРБ, и БСП, и малките групи отказваха разговори за комисии. И днес имаме ново мнозинство в СОС - това на клубовете по интереси. Което ще запази ръководствата на общинските дружества и няма да можем да направим реформите там.

Говорителите на “опозиционното мнозинство” се втурнаха в медиите – с неистини, обвинения, пародия на политика. От всички страни – от ГЕРБ, БСП… Сякаш довчера не бяха те тези, които от години обричаха града ни на безвремие.

Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие, подчерта кметът на София.

Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в СПТО, които са вече в прокуратурата. Или в “Екоравновесие”, където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в “Гробищни паркове”, където и буквално, и преносно всичко е кал.

И ще продължим, за да върнем София на софиянци", пише още Терзиев.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници