"Маркет линкс": ГЕРБ отново води, ИТН изпада под 4%

"Маркет линкс": ГЕРБ отново води, ИТН изпада под 4%

24 часа

A A+ A++ A

Ако изборите за парламент бяха днес, ГЕРБ-СДС биха събрали 23,8% подкрепа, ПП-ДБ - 17,2%, а ДПС би се превърнала в трета политическа сила с 12,1% гласове. Партия "Има такъв народ" изпадат под прага за влизане в Народното събрание.

"Възраждане" отстъпва с едно място назад, но все още партията би водила пред левицата. Националистическата формация ще получи 9,9% подкрепа при избори към днешна дата, а БСП - 8,5%.

Процентите са от гласуващите. Близо 1/5 от участниците заявяват, че няма да гласуват или няма да подкрепят никого в случай на предсрочен вот.

„Като цяло връзката между ИТН и Слави Трифонов се е скъсала отдавна и той вече не може да прелива от този свой публичен политически ресурс, който има към партията. А тя изглежда буквално на ръба на оцеляването при евентуални следващи избори", коментира в „Тази сутрин" социологът от „Маркет ЛИНКС" Добромир Живков.

Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено сред 1016 лица над 18 г. в страната в периода 26 януари - 4 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.\

„Доверието в Народното събрание постепенно намалява. Парламентът остава арена на бурни политически битки. Понякога те стигат и до физически сблъсъци, което не може да бъде оправдано от българските граждани“, коментира Добромир Живков.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници