Битова радиация ни облъчва всеки ден

Битова радиация ни облъчва всеки ден
A A+ A++ A

Щом повечето хора чуят думата „радиация“ изтръпват от ужас. Всички си представят невидимия враг, който може да ни убие… да не говорим, че мнозина си спомнят и за ужаса в Чернобил.

Но как ще реагирате, ако чуете, че ежедневно сме заобиколни от радиация? Да, точно така! Става дума за т. нар. „битова радиация“.

Именно заради това си струва да следвате малки правила, за да се предпазите от негативните ефекти на джаджите, които са неизменна част от нашето ежедневие.

Електромагнитната вълна е енергия, която има двойна природа. От една страна, това е електрическо поле, което се разпространява в пространството със скоростта на светлината, от друга страна, елементарни заредени частици.

Видимата за окото светлина също е електромагнитна вълна с определена дължина. Но в повечето случаи те са невидими за нас.

Когато човек навлезе в зоната на повишено ниво на електромагнитно излъчване, възникват неизправности във функционирането на всички органи и системи на човешкото тяло. Нервната, ендокринната, имунната, пикочно-половата системи на тялото са негативно засегнати. Промени в сърдечната честота и кръвното налягане.

Не може да се каже, че електромагнитното поле винаги е зло. Известно е, че се използва във физиотерапията за лечение на много заболявания, за заздравяване на рани, има противовъзпалителен ефект, подобрява клетъчния метаболизъм.

Но говорим само за случаи на строг лекарски контрол, в избрани честотни диапазони и в определени интервали от интензитета на електромагнитното поле.

Има и битово излъчване: всяко устройство в къщата или офиса излъчва електромагнитни вълни или, с други думи, е източник на електросмог, който представлява заплаха за здравето.

Но как да се спасим от битовата радиация? Ето няколко метода, с които може да се случи това.

Електросмогът е набор от електромагнитни полета, които влияят на човек в затворени пространства. Той е невидим, тих, без мирис, но вездесъщ.

Източници на радиация са всички видове електроуреди, електрически кабели, като колкото по-мощен е уредът, толкова по-агресивно е полето. Донесете мобилен телефон до работещо радио - ще започнат повреди, защото някои полета пречат на други.

За да се предпазите, трябва да стоите далеч от източниците му. Да държите телефона си под ръка през цялото време е практично, но е добре да се избягва. По същия начин не е желателно да имате телевизор в спалнята в режим на готовност, тъй като той все още произвежда електромагнитно замърсяване.

Постоянната наличност на интернет също е проблем. Препоръчваме ви да изключвате вашия Wi-Fi рутер поне през нощта. Точно както при вълните, тук ще помогне екранираща боя или тъкани, например за завеси.

Не забравяйте – само няколко прости стъпки ще ви помогнат да се почувствате по-сигурни и да избегнете редица здравословни проблеми.

#радиация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"