Гришо натупа янки на старта в Марсилия

Гришо натупа янки на старта в Марсилия
A A+ A++ A

Григор Димитров, който е втори поставен в схемата на турнира от категория АТР 250 в Марсилия в зала, се класира убедително за четвъртфиналите.

Най-успешният ни тенисист в историята победи американеца Себастиан Корда с 6:1, 7:6(5) след 99 минути игра.

В откриващия гейм Димитров поведе на сервис с 40:15, но допусна няколко неточности и трябваше да спасява точка за пробив преди да поведе с 1:0. Много бързо Григор, за когото това беше първи мач от загубата от Боржеш в Мелбърн на 20 януари, намери своя ритъм и започна да диктува събитията на корта. Той спечели пет поредни гейма и взе 16 от заключителните 18 точки в частта. На сетбола в седмия гейм 32-годишният българин завърши разиграването с атрактивна контра на смаша на Корда и получи аплодисменти и от американския тенисист, освен от своя треньор Дани Валверду.

Серията на Гришо продължи с брейк на старта на втората част, който успя и да затвърди за 2:0. Корда успя да вземе подаването си след това и така прекъсна негативната поредица от седем загубени гейма. В осмата игра американецът, който се разигра и намали грешките, стигна до две поредни точки за пробив и при втората успя, за да изравни за 4:4.

Стигна се до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:0 точки, но смяната на половините дойде при 3:3 след първата двойна грешка на българина в срещата. После Корда стигна до 5:3. Григор се концентрира и стигна до мачбол при 6:5 и триумфира, след бекхенд в мрежата на съперника.

Следващият опонент на Димитров се определя в сблъсъка между осмия поставен Иржи Лехечка от Чехия и французина Артюр Ридеркнеш.

#Григор Димитров - Гришо #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници