Мария Габриел със загадъчно изказване за ротацията

Мария Габриел със загадъчно изказване за ротацията
A A+ A++ A

"Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено" – така вицепремиерът Мария Габриел, която трябва да поеме премиерския пост от Николай Денков през март, коментира напрежението между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната". Лидерите на двете управляващи партии влязоха в спор кой трябва да оглави Министерството на външните работи след ротацията.

Вицепремиерът Мария Габриел не отговори на въпроса наясно ли е, че Николай Денков, от когото трябва да поеме премиерския пост през март, и "Продължаваме промяната" имат претенции техен кандидат да оглави Министерството на външните работи след ротацията. Каза само, че е важно диалогът между партиите, които подкрепят управлението, да продължи:

"Спомнете си още от самото начало диалогът между мен и акад. Денков предупредели да съставим правителство, да имаме толкова добри резултати. Този диалог продължава между мен и акад. Денков, в момента наистина се анализират всяко едно от министерствата, имаме още много работа, през февруари са заложени мерки, които трябва да бъдат изпълнени. Има още много време".

Габриел не отговори на въпроса склонна ли е да отстъпи поста на външен министър на Николай Денков при ротацията:

"Ние сме демократична парламентарна република. Всеки има правото на своето мнение. Докато има разговори и всеки си отстоява мнението това далеч не означава, че те са безперспективни. Да, има сигурно на моменти повече емоции, това не е първият такъв момент. Ако останем с това "Всичко е договорено когато е договорено" и когато виждаме цялото правителство как изглежда, не виждам какво може да бъде заплаха. Не забравяйте, едно правителство не зависи от един единствен човек, то зависи от екип. И аз това искам да видя, искам да видя, че всички сме екип в България".

#Мария Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници