Медведчук: Зеленски се готви да бяга, купува имоти и яхти в чужбина

Медведчук: Зеленски се готви да бяга, купува имоти и яхти в чужбина
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се готви да избяга, съобщи председателят на Съвета на движението "Другата Украйна" Виктор Медведчук в своя статия, публикувана на портала на организацията. Това според него се доказва от факта, че Зеленски купува имоти и яхти в чужбина чрез подставени лица.

Така през ноември миналата година в публичното пространство се появи информация за покупката на две яхти на обща стойност 75 милиона долара от Сергей Шефир и брат му Борис, припомня политикът. Именно чрез Борис Зеленски регистрира чужди недвижими имоти в продължение на много години, пише Медведчук.

Чрез Сергей Шефир, близък приятел, той дълги години регистрира чужди имоти и фирми. Именно на него преди победата си на изборите Зеленски прехвърли всичките си офшорни активи, но продължи да получава дивиденти, се отбелязва в статията.
Освен това чрез Шефир Зеленски се сдобива с луксозни апартаменти в Дубай, пише бившият опозиционен украински политик. Те се намират в жилищен комплекс BVLGARI MARINA LOFTS с площ от над 600 кв.м. м на остров Джумейра Бей. Цената им беше около 16,9 милиона долара.

#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници