Шест медала за България от Европейското по кудо за юноши

Шест медала за България от Европейското по кудо за юноши

прес

A A+ A++ A

Състезателите на Българска Кудо Федерация спечелиха три първи, едно второ и две трети места на второто европейско първенство по кудо за юноши, което се проведе от 2 до 4 февруари в Малта, бачуи "Фокус". В надпреварата участие взеха 183 състезатели от 13 държави — Армения, Азербайджан, България, Грузия, Италия, Япония, Киргизстан, Литва, Малта, Испания, Украйна, Обединеното кралство и Уелс. Националния отбор на България включваше 11 бойци. Школата със старши треньор Митко Божанов участва с 5 състезатели, които донесоха най-много отличия за страната ни: Зарина Иванова - първо място, Габриел Йорданов - първо място, Емануела Вричева - трето място, Виктор Пенчев - трето място и Божидар Ганев - четвърто място.

Бойците прилагаха разнообразни техники и се възползваха максимално от свободните правила на японското смесено бойно изкуство. В арсенала на кудо освен удари и ритници, са позволени борба на земята, задушаващи техники, ключове на ръцете и краката, хвърляния, захвати на тялото и дрехите.

Митко Божанов беше един от спортните съдии по време на първенството. Работата му беше висока оценена и получи лиценз за международен съдия, който му позволява да участва в определянето на победителите и при състезанията за мъже и жени. Българско дете заслужи купа "Воля за победа". Още 4 млади състезатели с български произход участваха в шампионата, но те се състезаваха за отбора на Малта. Те заслужиха още 2 златни и 2 бронзови медала.

#юноши

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници