Слави Трифонов: Медицинският хеликоптер става само Кирил Петков да се снима до него

Слави Трифонов: Медицинският хеликоптер става само Кирил Петков да се снима до него

7/ тв

A A+ A++ A

„Прекрасно е, че България вече има един медицински хеликоптер, който да спасява хора в нужда. Човешкият живот е безценен. Така че, е супер, че България има един медицински хеликоптер. Дори това, че Кирил Петков се снима до него, все едно той лично го е купил и той лично ще го пилотира, дори това е без значение“.

Това пише в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

Според него има няколко важни акцента, които се пропускат.

„Първо – хеликоптерът няма лебедка, тоест не може да изтегли някой пострадал от планината или от водата, както сме гледали по филмите, защото няма с какво да го изтегли. А трябва да кацне. А той може да кацне само на равно; Второ - хеликоптерът няма разрешение да лети нощно време. Тоест, който ще има проблеми да гледа да ги има, когато е слънчево; Трето, има само две болници, на които може да кацне и те и двете са в София. Тоест, ако някой ще страда в Шабла, много моля, да се премести да страда в София; Четвърто – няма пилоти. Не са обучени пилоти и екипажи, които да пилотират въпросния хеликоптер. Тоест, в момента, хеликоптера става само за това Кирил Петков да се снима с него“, пише Трифонов.

„И най-важното – пето – аз не се шегувам и искам правилно да бъда разбран. За това да има хеликоптери от много време работят много правителства и различни организации. За да се реализира тази толкова важна цел трябват много пари, качествена инфраструктура и организация от хора, които са добре мотивирани и разбират от тази работа. Позицията на сегашните управляващи, с тия хвалби и снимки, е жалка и унизителна. И е гавра със страданието на хората. Вие, от “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, сте пълни некадърници и абсолютни аматьори. Искрено се надявам всички хора в България, които разбират и имат мотивация, да работят задружно, за да осъществим тази толкова важна за всички българи цел“, допълва той.

#Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници