Гарелов: Управляващите се изплашиха, че идва март и Радев ще ги изненада и ще им развали ротацията

Гарелов: Управляващите се изплашиха, че идва март и Радев ще ги изненада и ще им развали ротацията

Стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

Николай Копринков участваше в заседанията на МС като представител на президента и само слушаше. Той е само повод за атака срещу Радев. Това заяви за "Офанзива с Любо Огнянов" журналистът Иван Гарелов.

"Първият служебен кабинет беше съставен на базата на различни съвети, които е получавал президентът. Преобладавало е едно мнение, защото бяха все навързани хора. В следващите вече личаха неговият избор и почерк. Той си носи основната отговорност. Говорителската функция на президента не потръгна. Когато няма и един стабилен и познат говорител на Президентството, значи има много вътрешни. Това е една от слабостите на институцията", смята той.
Според него президентът не е намерил човека, който да създаде негова партия като подставено лице. "Иво Христов и Сашо Маринов са приближени до него, но няма как да са те. Гълъб Донев пък няма харизма. Управляващите нещо се изплашиха, че идва март и Радев ще ги изненада и ще им развали ротацията. Борисов се сети, че е държавният глава избран от народа и затова не препоръчва импийчмънт. Тази атака е била подготвена. Етикетът „Мистър Кеш”, е несъвместим с президента. Никъде няма преки обвинения, че е злоупотребявал с финансови средства за себе си. Намеква се, че в краен случай би могъл да си затвори очите за заделени средства за евентуална негова бъдеща партия", изрази мнение журналистът.

Относно нанесените удари от САЩ в Ирак и Сирия по групировки, подкрепени от Иран, Гарелов смята, че това е дължим отговор. "Натискът, който оказа държавният секретар върху Нетаняху за Ивицата Газа, е компенсиращ, за да не излезе, че с Израел са на противни мнения. Затова мисля, че ударите по съседни страни са отвличащи вниманието. Израел не бърза. Ако продължи да присъства в Газа, това означава, че палестинска държава няма да има, а само окупация. САЩ има интерес арабските петролни държави да се сближат с Израел. Докато Нетаняху не си отиде обаче, това няма да стане. Иран няма да се замества в пряк конфликт", категоричен е Гарелов.

#Иван Гарелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници