Гръцките фермери непреклонни: Продължават с протестите

Гръцките фермери непреклонни: Продължават с протестите

Pixabay

A A+ A++ A

Фермерите в Гърция са категорични, че няма да отстъпят от исканията си и продължават с протестните си акции. Земеделците не са доволни от предложените от правителството мерки за техния сектор, предаде БНР.

След съвещания на местните фермерски организации протестиращите земеделци и животновъди заявиха,че не приемат предложените мерки от премира.Според тях проблемите им не се решават с еднократни помощи и дребни данъчни облекчения.

"Не сме просяци, за да ни подхвърли премиера трохи", казаха недоволните, които са с трактори в центъра на Солун.

Обещаха, че няма да блокират пътища в града, където се провежда международна аграрна изложба и приканват изложителите да ги подкрепят.

Земеделците и рибарите от Халкидики,които протестират заедно, затвориха вчера централния път при Неа Муданя за повече от час, след което оттеглиха машините до пътя.

При Лариса възмутените гръцки фермери се опитаха да блокират магистралата, но бяха спрени от полицията. Тракторите обаче остават.

От Тесалия казаха, че едва сега започват истинските протести. Призоваха правителството да приеме всичките им искания,за да не последват пътя на гневните фермери в Брюксел.

Днес в Солун се организира национален фермерски протест, в които ще се включат земеделци от цялата страна. Очакват се и лидерите на опозиционните партии, които подкрепят и оправдават протестите.

#Гърция #фермерски протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници