"Възраждане" и ИТН започват поредица от искания към Конституционния съд

"Възраждане" и ИТН започват поредица от искания към Конституционния съд

БТА

A A+ A++ A

"Възраждане" и "Има такъв народ" започват поредица от искания към Конституционния съд за закони, които смятат, че са приети в нарушение на основния закон.

Това обявиха пред медиите в Народното събрание Петър Петров от "Възраждане" и председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

По думите на Петров

"коалицията ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ не спира да нарушава Конституцията, законодателството и правилника за работа на Народното събрание".

Поредното доказателство било включването в днешната програма на законопроект за промени на вече приетите промени в основния закон.

"Тези изменения бяха внесени онзи ден, вчера експресно бяха разгледани от Правната комисия и днес – в пленарната зала. Ние от "Възраждане“ и ИТН сме против тази практика на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС да нарушават Конституцията", подчерта Петров.

Затова и двете опозиционни сили започват поредица от искания към КС за обявяване на противоконституционност на законите, които смятат, че са приети в нарушение на основния закон.

Опозицията в НС с обща жалба заради избора на конституционни съдии

"Пожелаха си нови хора в КС, техни, сега ние ще им намерим работа, на свой ред", посочи и председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

По думите му всяко едно противоконституционно, според тях, действие на управляващите ще отива в КС за решение.

#"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници