Напрежението между Пеевски и Радев се пренесе в кулоарите на парламента ОБЗОР

Напрежението между Пеевски и Радев се пренесе в кулоарите на парламента ОБЗОР

бтв

A A+ A++ A

Призив за мир след разразилата се война между Президентството и ДПС. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че трябва да се внимава при лепенето на етикети. На този фон все още се чакат резултатите от проверката на МВР и прокуратурата около т. нар „Кешгейт”, а Делян Пеевски заяви, че все още не е викан на разпит.

Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов отрекоха да са имали договорка с президента Румен Радев да влезе в „сглобката”, каквато теза изложи вицепрезидентът Илияна Йотова. Пеевски пък подчерта, че ДПС не е в изпълнителната власт, за да отговаря на подобни въпроси.

„Всички да бъдат внимателни с лепенето на етикети! Има неща, които се доказват, и слухове, които невинаги са такива, каквото са”, подчерта Борисов в кулоарите на парламента. Той отрече твърдението на вицепрезидента, че държавният глава е получавал оферта за участие в настоящото управление на страната. „Аз не съм отправял такава оферта на Румен Радев. Попитайте лидерите от другите части на „сглобката” кой го е канил да стане част от нея”, призова Борисов.

Във вторник съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев категорично отрече да е имало подобно предложение. Днес темата коментираха и от „Демократична България”. „Как да участва президентът в „сглобката”? Какво има предвид - нямам представа. Тази очевидна активност на Пеевски има причина. Той се бори да бъде избран за председател на партията”, подчерта Атанас Атанасов. Попитан защо според него председателят на ПГ на ДПС е тръгнал срещу държавния глава, Пеевски отговори: „Защото това е най-високата фигура в държавата”.

Бившият председател на Стратегическия съвет при президента професор Александър Маринов направи друг прочит на думите на Йотова. „По-умните противници на президента предпочитат, вместо да водят битка, да го държат настрана, пасивен. За тях така е най-изгодно”, смята той.

Още в понеделник от ДПС призоваха МВР и прокуратурата да започнат разследване за евентуална корупция в Президентството, а държавният глава поиска да се разследват всички сигнали от последните години. Днес Пеевски обяви, че все още не е викан на разпит. „Очаквам реакция и да не се бавим прекалено много, да видим какво се случва в тъмната институция”, заяви той на влизане в Правната комисия в парламента.

МВР и държавното обвинение все още не са обявили резултати след отправените призиви. Колкото до имунитета на държавния глава и възможността за евентуален импийчмънт, проф. Маринов заяви, че подобна процедура би била само от полза на президента. Според Борисов пък това би било абсурд, защото Румен Радев е избран от народа.

#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници