Путин обеща да изтласка обратно украинските сили, за да ограничи атаките срещу Русия

Путин обеща да изтласка обратно украинските сили, за да ограничи атаките срещу Русия

бта

A A+ A++ A

На среща с активисти от предизборния си щаб руският президент Владимир Путин обеща да изтласка обратно украинските сили, за да ограничи заплахата от атаки срещу територията на Русия, предаде Асошиейтед прес.

В отговор на запитване за плановете относно военната кампания в Украйна, Путин каза, че фронтовата линия трябва да бъде изтласкана назад на "такова разстояние от нашата територия, че тя да бъде в безопасност от доставената от Запада далекобойна артилерия, която украинските власти използват, за да обстрелват мирни градове".

Той добави, че руските въоръжени сили правят точно това – "изтласкват врага назад от жизненоважните населени места".

"Това е основният мотив за нашите момчета, които се сражават и рискуват живота си там – да защитят Родината, да защитят нашите хора", каза още Путин.

Украйна неотдавна нанесе удари в Русия, включително при атака на 30 декември по граничния град Белгород, при която бяха убити 25 души и ранени повече от 100, припомня АП.
Путин също така каза, че разследващи са стигнали до заключение, че Украйна е използвала доставени от САЩ системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът" (Patriot), за да свали руския военнотранспортен самолет в Белгородска област на 24 януари.

Руските власти казаха, че при катастрофата за загинали всичките 74 души на борда, включително 65 украински военнопленници, които щели да бъдат разменени.

Украински официални представители не отричат свалянето на самолета, но отказаха да поемат отговорност за него и призоваха за международно разследване.

Путин заяви, че Русия не само би приветствала, но "ще настоява" за международно разследване "на престъплението", извършено от Украйна.

Седемдесет и една годишният Путин, който се кандидатира за президент като независим кандидат, разчита на строгия си контрол върху политическата система на Русия, който установи за 24 години на власт, коментира АП. Тъй като изтъкнатите критици, които биха могли да му се противопоставят, са в затвора или живеят в чужбина, а повечето независими медии са забранени, преизбирането му на президентските избори на 15-17 март е почти сигурно.

"Русия е принудена да защитава интересите си, включително и с военни средства", каза още Путин на срещата с предизборния си щаб, като посочи, че дори по време на срещата руските войски са постигнали нови успехи край град Авдеевка в Източна Украйна.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници