Първата въздушна Бърза помощ идва у нас днес

Първата въздушна Бърза помощ идва у нас днес
A A+ A++ A

Днес първата въздушна линейка трябва да излети от производителя в Италия към България. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното редовно правителствено заседание.

„Това е нов етап в спешната помощ и здравната грижа за българите. Това са спасени животи. Медицинският хеликоптер ще помага на хора, пострадали при инциденти. Ще транспортира пациенти от едно лечебно заведение в друго, ще съдейства в донорски ситуации и ще доставя спешно оборудване, кръв, органи и лекарства, когато и където е необходимо“, посочи Денков.

„До края на 2026 г. България ще има шест хеликоптера. За евроскептиците нека да припомня – закупени са с европейски средства по оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни още премиерът.

Той припомни, че въздушните линейки, които ще придобие страната ни, са ключови за осигуряване на спешна медицинска помощ навсякъде в страната. Техните бази са определени така, че всяка част на страната да бъде покрита от поне два хеликоптера, уточни министър-председателят.

#въздушна линейка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници