Манол Пейков: България ще има свой щанд на книжното изложение в Лондон

Манол Пейков: България ще има свой щанд на книжното изложение в Лондон
A A+ A++ A

Депутатът, издател и избран за Мъж на годината Манол Пейков във Фейсбук:

Страхотна, страхотна новина: за първи път в най-новата ни история България ще има свой с о б с т в е н щанд (цели 20 м2!) на второто по значимост (след Франкфурт) книжно изложение в Европа – това в Лондон (12 до 14 март 2024-а).

Разбира се, щеше да е по-добре това да се знае поне шест месеца предварително; но самият факт, че ще имаме български щанд в Лондон, е сам по себе си важен исторически жалон.

Заслугата до голяма степен е на директора на Българския културен институт в Лондон г-жа Svetla Dionissieva, която, доколкото разбирам, е ръководила инициативата и процеса по кандидатстването и уговарянето на щанда.

Искрено се надявам присъствието на България на Лондонския панаир на книгата (който аз, като всеки уважаващ себе си европейски издател, посещавам всяка година от 15 години насам) да се превърне в предсказуема, обмислена и заслужена ежегодна традиция.

*NB: За онези, които ще бъдат в Лондон в средата на март и плануват да посетят изложението в зала "Олимпия" – номерът на българския щанд е 2С20 (в галерията на втори етаж).

Част от програмата със събития можете да видите в приложеното писмо.

#Манол Пейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници