БСП представи списък с внесени сигнали за нарушения и корупция по време на служебните кабинети на Радев

БСП представи списък с внесени сигнали за нарушения и корупция по време на служебните кабинети на Радев

БГНЕС

A A+ A++ A

БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция от страна на служебните кабинети на президента Румен Радев.

"За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на управлението на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на правителството на Петков, в което участвахме. По същия начин сме сигнализирали за нарушения от служебните кабинети на президента Румен Радев", обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната жалба - от януари тази година.

Сезирани са бившият главен прокурор Иван Гешев (докато е бил главен прокурор), сегашният главен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура.

Сигнализирали са за предполагаеми корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети - министерство на правосъдието, министерство на електронното управление, министерство на социалната политика, министерство на икономиката и индустрията. Сигнализирани са и за предполагаеми нарушения на двама областни управители по времето на служебните кабинети - на София и Хасково.

"Съмненията са за далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, закупувани от държавата на високи цени", заявява тя. Сезиран е и Инспекторатът към ВСС за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в установения срок.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници