Пеевски срещу Радев: Първи реакции от политическите партии

Пеевски срещу Радев: Първи реакции от политическите партии

Атлантически съвет

A A+ A++ A

Политически скандал разтърси държавата. Делян Пеевски призова службите, главният прокурор и МВР да разследват евентуална корупция на „Дондуков 2”. Президентът Румен Радев отвърна с искане да бъдат изкарани на светло всички сигнали, свързани с подставени лица, офшорни сметки и дори казусите с КТБ и отравянето на Емилиян Гебрев.

NOVA потърси всички парламентарно представени партии след изказванията на държавния глава и конфликта между него и Пеевски. Единствено „Продължаваме Промяната” и „Възраждане” направиха изявления. Едните призоваха за реформа в службите, а другите - Пеевски също да отговаря пред прокуратурата.

„Ще започнем силна кампания за реформа в службите. Когато я има, няма да се говори по медиите за корумпирани истории, а ще има реално разследване. Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава, сезиране на нереформирани органи, е нищо повече от общо говорене. Чуват се най-различни неща и за „пътя на Копринката”, и за други корупционни скандали”, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той допълни: „Аз не искам да влизам в това говорене, искам да имаме работещи служби и прокуратура. Но затова вече трябваше да имаме смяна в ДАНС. Времето дойде това да се случи”, категоричен е Петков.

„Когато от другата страна на обвинението стои лицето Делян Пеевски, ние сме изключително скептични, защото истината е, че Делян Пеевски трябва да отговаря пред прокуратурата за своите деяния в годините назад във времето. Включително сега в момента. А не да се изживява като самозван прокурор”, посочи председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов.

#Делян Пеевски # Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници