Асен Василев: Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген

Асен Василев: Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген

БГНЕС

A A+ A++ A

Гърция подкрепя пълно членство на България в Шенген, което означава отваряне на сухопътните граници, както и присъединяване в еврозоната, което се очаква да стане на 1 януари 2025 г. Това каза министърът на финансите Асен Василев в изявление след проведената двустранна среща с държавния министър на Гърция Ставрос Папаставру в сградата на Министерството на финансите в София.

Василев определи срещата с държавния министър на Гърция като изключително продуктивна. Той уточни, че основните точки по време на разговора са били за свързаността и транспортните коридори между двете страни.

Държавният министър на Гърция Ставрос Папаставру определи днешната среща като продължение на тази, която е била проведена между българския премиер Денков и гръцкия министър-председател Мицотакис, която акцентира върху задълбочаването на двустранните отношения между двете страни.

„Гърция и България не само се радват на много добри междусъседски отношения, но те са и като стълбове на сигурността в региона", заяви Папаставру. По думите на гръцкия държавен министър по този начин се отварят нови коридори за взаимна свързаност, това подобрява и инфраструктурата в Европа. Ставрос Папаставру изрази и вяра в потенциала на отношенията между България и Гърция.

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници