Руската армия опасно напредва край Авдеевка, в Украйна заговориха за изтегляне

Руската армия опасно напредва край Авдеевка, в Украйна заговориха за изтегляне

ФБ/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

В района на Авдеевка в Донецка област има недостиг на снаряди и е много трудно да се оцелее без артилерия. Поради това там се регистрира опасно настъпление от страна на руските окупационни войски. Това заяви бившият командир на украинския батальон „Айдар“ Евгений Дикий в ефира на „Апостроф TV“, предаде агенция УНИАН, цитирана от Факти.бг.

„За съжаление, има едно много опасно напредване към магистралата. Многократно съм казвал, че превземането на самата Авдеевка с щурм е почти невъзможна задача за орките, независимо колко влагат. Но уязвимата точка е магистралата, която минава през Орливка (северозападно от Авдеевка), обстрелвана е от дълго време“, заяви военният.

Според Дикий през последните дни руснаците са подходили доста сериозно към този маршрут. Ако врагът го блокира, „единственото разумно решение би било изтеглянето на гарнизона“.

“Въпреки че не участвам в решенията на командването, аз съм абсолютно убеден, че никой няма да остави украинските войници обкръжени там. Ако, не дай си Боже, не успеем да удържим маршрута, тогава, разбира се, единственото разумно решение ще бъде изтеглянето“, заяви той.

По думите на Евгений Дикий съотношението на силите в битката за Авдеевка е 1:20 в полза на руските окупатори. Въпреки това предимство руските окупационни войски понасят рекордни загуби. Дикий заяви, че за всеки убит украински войник загиват 12 руски. „В този смисъл, колкото и да е страшно да се каже, боевете за Авдеевка определено са ни от полза“, посочи украинският военен. Той добави, че украинските защитници вършат „фантастично тежка работа“, но я вършат ефективно, както се вижда от вражеските загуби.

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници