Кирил Петков проговори за Спас Русев, срещата им и „апартаментгейт” 2.0

Кирил Петков проговори за Спас Русев, срещата им и „апартаментгейт” 2.0

Стоп кадър/ФБ/ПП

A A+ A++ A

Десислава Атанасова не е "под червената линия" за конституционен съдия, смята съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Кандидатът на ГЕРБ Десислава Атанасова трябва да представлява техния избор, а от наша гледна точка не трябва да е под червената точка на приемливост. Защо казваме, че не е под червената линия - има някакво ниво на лицемерие, ако кажем, че въпреки че заедно сме направили управленската програма, конституцията и законите, тя е под червената линия. Това не е така, обясни Петков и добави, че номинацията на ПП-ДБ Борислав Белазелков олицетворявал това, в което вярват.

Той не можа да обясни защо Народното събрание е решило мандатите на Атанасова и Белазелков да са по девет, а не по седем години, тъй като въпросът е юридически. По-рано и лидерът на ДПС Делян Пеевски каза, че това са ги посъветвали юристите.

Аз познавам Спас Русев от 10 години, когато бях предприемач. Той беше инвеститор в различни компании. От време на време имаме срещи, но не много често. Какво ми се случи в този ден - звънна ми Спас Русев и ми каза да се видим. Аз бях в парламента и казах "Супер, имам свободно време", разказа Петков.

Решили да се срещнат на централно място, за да е ясно, че нямат какво да крият.

Обади ми се, за да види какво се случва в България. Той сега се върна от Лондон, а аз съм политическа фигура, предстоят ротации, обясни Петков защо са се срещнали. По думите му бизнесменът никога не е искал услуги от него.

Имаме си респект като предприемачи, сподели Петков. Винаги сме си говорили общи неща. В случая му се обадих след това, казах "Извинявай, че Соня е дошла с мен от парламента", те искат да правят жълти новини, обясни още експремиерът.

"Вече две години в политиката - никога не съм се навел зад това, в което не вярвам", каза той пред Би Ти Ви.

Петков коментира и казуса с продажбата на имоти на столичната улица "Чаталджа" на познатата като "кралицата на винетките" Станислава Арнаудова, с която са свързани Асен Василев и Даниел Лорер.

Толкова съм сигурен, че няма абсолютно никакъв конфликт на интереси, че мога да застана пред всеки, който има съмнения в моя съпредседател и приятел, и да го оборя, заяви Петков. И Бойко Борисов защити Василев по-рано днес, а Делян Пеевски дори заяви, че е жертва на медиен олигарх.

По-рано днес Борисов попитал Петков дали има нещо, което го притеснява в сделката, а той му отговорил, че има двама човека, на които вярва напълно - Асен Василев и премиера акад. Николай Денков. Според него те не биха се поддали на корупция дори "за една стотинка".

Аз лично много харесвам Васил Терзиев и съм много щастлив, че той е независим кмет. Това, което се случва в общинския съвет, наистина е безобразие. Аз и Борисов като политически лидери нямаме право да се месим. Общинските съветници трябва сами да се преборят за мнозинство. Свърши това двама или трима човека да вземат решенията, посочи Петков.

Относно ротацията той обясни, че чака Мария Габриел и Денков да излязат с проектокабинет, който да се представи на лидерите на (не)коалицията. "Минимално промени биха дали възможност да имаме минимален брой скандали", каза Петков.

На въпрос има ли съмнения в работата на някой министър той каза "Имам, но няма да казвам".

"Никола Минчев може за пръв път да бъда истински лидер на българския глас в Европарламента", каза Петков и изрази увереност, че и партньорите от ДБ биха приели Минчев да е водач на общата им листа.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници