Асен Василев се закани да даде под съд разследващ журналист, обвини го в лъжа

Асен Василев се закани да даде под съд разследващ журналист, обвини го в лъжа

Стоп кадър/ФБ/ПП

A A+ A++ A

"Всички български граждани виждат, че атаките срещу мен не са спирали". Това каза в парламентарните кулоари финансовият министър Асен Василев във връзка с последните скандали покрай бившата му фирма и имота, свързан с ПП на столичната ул. "Чаталджа". Според него преди приемането на бюджета атаките били как държавата е фалирала и няма да се справят с дефицита и финансовите параметри. "Атаките бяха по професионална линия, сега взеха да въртят жълти новини", заяви Василев.

Освен това той се закани да съди журналиста Атанас Чобанов - заради лъжите, че притежава офшорка. Някога я е притежавал, но я продал. В Търговския регистър следващият купувач е трябвало да отрази промяната. "Защо не е - не мога да кажа, но нямам отношение към въпросните фирми", заяви той.

"От 2021 г. не съм собственик на въпросната фирма. Тя е продадена през брокер. Всички видяхте нещата с тол управлението - вече стана ясно, че не се прилага ЗОП, а еднакви договори за всеки. Нашето правителство демонополизира пазара", отрече той да е имало реверанс към т.нар.:ралица на винетките" Станислава Аранудова, която се сдобива с имота в крайна сметка.

Първата фалшива новина била, че Василев е живял на този адрес. И прати журналистите да питат НСО, което го вози откакто е министър, на кой адрес го оставя.

"Последно съм влизал там, когато "Промяната" я ползваше като офис, предполагам около септември м.г.", настоя съпредседателят на ПП.

Той не знае как е намерен купувач за имота, те самите я купили през брокер, след като стоял година на пазара и с нужда от голям ремонт. През брокер бил и продаден.

А за отношенията между бившите му партньори той коментира, че това касае две търговски дружества, които нямат отношение към него, те преценявали да да се съдят помежду си.

"Нямам отношение към въпросната фирма – нито към едната, нито към другата. Не мога да обяснявам за трети лица две години, след като съм продал тази фирма. Нямам никаква представа. Марио Сотиров последно съм говорил с него преди 6-7 месеца, нещо такова", добави Василев.

Василев коментира и решението на президента Румен Радев да не се появи на клетвата на новите конституционни съдии - Борислав Белазелков и Десислава Атанасова. "Не съм юрист, но всеки трябва да си изпълнява конституционните задължения, независимо дали му харесва. КС пък щял да реши дали мандатът на новите съдии да е 7 или 9 години.

#Асен Василев #Апартаментгейт 2.0

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници