Съдът отново гледа делото срещу Георги Семерджиев

Съдът отново гледа делото срещу Георги Семерджиев
A A+ A++ A

Поредно заседание в Апелативния съд по делото срещу Георги Семерджиев, който уби при катастрофа две момичета на столичния булевард "Черни връх" през юли 2022 година.

Очакват се резултатите от назначената ДНК експертиза, която да установи дали има биологичен материал по въздушната възглавница на шофьорското място от Семерджиев, или от друго лице. Трябва да стане ясно и какво е показала разпоредената от съда проверка за съхранението на кръвните проби от Семерджиев и да се прецени - дали да се възложи ново изследване за установяване на концентрацията на наркотик в кръвта на подсъдимия, предавва БНТ.

Поисканата токсикологичната експертиза не можа да отговори - кога Семерджиев е приел амфетамин - преди или след катастрофата. За днес отново са призовани и двете момичета, за които Семерджиев твърди, че са били в колата по време на катастрофата. Според защитната теза - не той, а момиче е било зад волана. На предишното заседание едната от свидетелките изпрати писмо, че е извън страната. Другата не можеше да бъде издирена.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници