Дянков: Българите живеят по-добре, дори да не усещат

Дянков: Българите живеят по-добре, дори да не усещат
При управлението на ГЕРБ за пенсии са отделени с 9 млрд. лв. повече, отколкото при Тройната коалиция, отбеляза Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Човешките съдби се изчисляват с предоставените бюджети, а данните показват, че българите живеят по-добре, дори да не го усещат, твърди финансовият министър Симеон Дянков.

„На фона на непрекъснати данни за безработица, стачки и протести няма как повечето хора да се чувстват по-добре. Пенсионерите обаче определено получават повече пари“, заяви министърът пред БНТ

При управлението на ГЕРБ за пенсии са отделени с 9 млрд. лв. повече, отколкото при Тройната коалиция, отбеляза Симеон Дянков въз основа на сравнение между бюджетите на двете правителства.

„В социалната сфера това правителство дава много, и то в период на световна и европейска икономическа криза“, продължи Симеон Дянков и отново повтори, че липсват реформи в секторите, които не трябва да дойдат от Финансовото министерство.

За исканата му оставка Дянков каза, че те са „дежурни“ през месец ноември и нито самият той, нито премиерът Бойко Борисов ги забелязват.

„Отговорът на въпроса не е дайте ни повече пари. Повече пари са дадени, но те не се използват добре“, смята Симеон Дянков.

Финансовият министър призна, че не е привърженик на идеята за коледни заплати или пенсии, но въпреки това обеща допълнителни пари, ако в началото на декември се установи кумулиран излишък в бюджета до ноември.

На въпрос защо най-затъналата държава Гърция има по-високи пенсии отколкото в България, финансист номер едно каза: „Защото те не са имали 40 години комунизъм“.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #пенсии #здравеопазване #Бюджет 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"