Българин се вряза умишлено в бензиностанция в Словакия, крещял „Аллах Акбар“ по време на разпитите

Българин се вряза умишлено в бензиностанция в Словакия, крещял „Аллах Акбар“ по време на разпитите

X

A A+ A++ A

Българин се е врязал умишлено на бензиностанция с автомобила си на магистрала в Словакия, пишат местни медии. Инцидентът е станал още на 4 януари, но тепърва излизат подробности от разследването и мотивите.

Става въпрос за 28-годишен мъж, който крещял „Аллах Акбар“ по време на полицейските разпити. На въпроси от властите за неговите мотиви, той обяснил, че „глас в главата му“ е казал да го направи.

Съдията е оприличил ситуацията със стрелеца в Прага, който уби 13 души в Карловия университет в столицата на Чехия. Той не изключва, че ако мотивите са идентични, че е могъл да насочи автомобилът си в тълпа от хора.

Властите са категорични, че няма наличие на положителни проби за алкохол, наркотици или заспиване зад волана и това не е инцидент. Българинът се е врязал в бензиноколонките, като причинил щети на колите наоколо и на самата бензиностанция. Като по чудо, никой не е бил ранен сериозно.

Полицията вече е започнала наказателно преследване. При претърсване на автомобила са открили предмети, които биха могли да бъдат свързани с криминална активност, но не се разкрива какви са точно те, пише „The Slovak Spectator”.

#бензиностанция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници