Кирил Петков към Белазелков: Никоя партия или политик да не може да влияе на вашите решения

Кирил Петков към Белазелков: Никоя партия или политик да не може да влияе на вашите решения

БТА

A A+ A++ A

Цялата парламентрана група сме много щастливи, че съдия Белазелков ще бъде част от Конституционния съд. Хора като него ще гарантират, че институциите се променят. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в парламента.

"Благодаря Ви, че се съгласихте и ви моля никоя партия или политик да не може да влияе на вашите решения. Единствения дълг, който имате е към България", посочи Петков в обръщение към Белазелков.

Това е първата ни номинация за такъв орган. Това е моделът, който ще следваме. Хора като него да влизат в решаващи позиции. Тези парлментни органи, които са извън извън директната демокрация да поставим хора с неговата осанка и опит. Всеки политик трябва да носи отговорност за решенията. Горд съм от днешното решение, че Белазелков ще стане част от КС. Ако президента реши да прави политически маневри трябва да носи отговорност, добави още Петков.

Той коментира и положителния вот на ПП-ДБ към номинацията на ГЕРБ - СДС - Десислава Атанасова. "В това разпределение на силите в парламента всяка политическа партия има две отговорности. Първата е да предлага кандидати, които са в характеристиката на нейната идеология. И второ - да внимава да не се допуснат кандидати, които са под червената линия на допустимост за нея. Вие видяхте, когато стана дума за НЗОК, това бееш пиод червената линия за нас и имаше реакции", добави Петков.

Аз искам да благодаря на народните представители за доверието, което ми оказаха. Силно вярвам, че ще бъде оправдано, каза новоизбраният конституционен съдия Борислав Белазелков.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници