В Израел отбелязват първия рожден ден на Кфир Бибас, най-младият заложник, взет в Газа

В Израел отбелязват първия рожден ден на Кфир Бибас, най-младият заложник, взет в Газа

БГНЕС/БТА

A A+ A++ A

Неговото лице стана известно по целия свят. Червенокосо момченце, държащо розово слонче, гледащо право в камерата с бебешка усмивка. Това е Кфир Бибас - най-малкият от 253-мата заложници, взети в Газа от "Хамас" по време на нападанието срещу Израел на 7 октомври.

Днес Кфир става на 1 годинка, ако е още жив, казват неговите близки.

Кфир Бибас

БТА


Момченцето е отвлечено от кибуца Нир Оз в Южен Израел заедно с родителите си Ярден и Шири и четиригодишния си брат Ариел. Приятели и роднини на семейството празнуваха символично рождения ден на бебето в кибуца, а в Тел Авив имаше публичен молебен за освобождаването на малкия рожденик и неговото семейство.

„Кфир Бибас не е враг на Хамас. Тези хора няма никакви правила. Казват, че спазват Корана, но в него пише, че не можете да навредите на децата. Така че, Хамас нарушава всички правила и на исляма“, казва Джими Милър, братовчед на семейство Бибас, пред CNN.

Кфир Бибас

БГНЕС


Никой не знае дали Кфир и семейството му са все още живи. Двете деца и майка им не бяха освободени от Газа по време на временното примирие в края на ноември, въпреки, че споразумението, договорено между Израел и Хамас, изискваше всички жени и деца да бъдат освободени.

Израелските отбранителни сили (IDF) казаха тогава, че смятат, че семейството е държано като заложник от други милиционерски групи, а не от "Хамас".

Въпреки това по-късно същата седмица палестинското движение заяви, без да предостави никакви доказателства, че Кфир, брат му и майка му са били убити при израелски въздушен удар. Няколко дни след като направи твърдението, че семейството е мъртво, "Хамас" пусна видео на Ярден Бибас, бащата на Кфир, в което той обвини израелския премиер Бенямин Нетаняху за смъртта на съпругата и двете му деца.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници