Нова голяма сензация от Америка: Спрягат Везенков за трансфер

Нова голяма сензация от Америка: Спрягат Везенков за трансфер

facebook

A A+ A++ A

Александър Везенков може и да не завърши дебютния си сезон в НБА в отбора на Сакраменто. Българинът, който бе избран за №1 в Евролигата през миналата година, е спряган за трансфер в един от най-емблематичните тимове в лигата - Вашингтон.

Отборът на Везенков опитва да привлече голямата звезда на Уизърдс Кайл Кузма, за да се подсили за заключителната част от сезона. Кингс пробваха да вземат американеца, който бе част и от ЛА Лейкърс и през лятото, но тогава самият играч отказа. Сега обаче Сакраменто предлагат апетитна оферта на Вашингтон. В замяна на Кузма в посока столицата на САЩ ще заминат Кевин Хънтър, Дейвиън Мичъл и родната гордост в баскетбола. Според медиите в Америка “Сакраменто” ще бъде един от най-активните на трансферния пазар. Сделки между тимове в НБА могат да се правят до 8 февруари, когато прозорецът затваря.

В американски портал пък се появи информация, че Кингс имат и друга опция, ако сделката с Вашингтон не се осъществи. В случай, че отборът от Калифорния не се разбере с Уизърдс, то Сакраменто може да размени играчи с Мемфис. В пакета отново са включени българинът, както Хънтър и Мичъл. А в посока “Кингс” ще поемат Маркъс Смарт и Стив Адамс.

Медиите в САЩ са категорични, че Кевин Хънтър 99% ще напусне Кингс. Баскетболистът разочарова от началото на сезона и треньорът Майк Браун е готов да се раздели с американеца. Ако това се случи, а Везенков все пак остане в “Кингс”, българинът ще получава все повече игрови минути, отчитат анализатори. В момента националът ни е резерва точно на Хънтър.

В същото време Везенков изигра един от най-силните си мачове, откакто замина за Америка. Саша вкара 14 точки - изравнен негов рекорд, при загубата от Финикс 117:119. Българинът получи доста игрово време - близо 18 мин. Поражението пък бе 3-о поред за Кингс. Отборът на Везенков вече е на 7-о място, което не гарантира директно участие в плейофите.

При поражението от бившия тим на Георги Глушков Везенков и съотборниците му поставиха рекорд по асистенции през първото полувреме за сезона. Играчите на “Кингс” завършиха с 23 точни попадения. Преди нов клубен рекорд бе 22, поставен преди дни срещу Торонто.

#Александър Везенков #Везенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници