Никола Минчев: Дал съм принципно съгласие да водя листата за евроизборите

Никола Минчев: Дал съм принципно съгласие да водя листата за евроизборите

БТА

A A+ A++ A

Дал съм принципното си съгласие моето име да бъде обсъждано за водач на евролиста, но това е въпрос, който ще бъде решаван от колективния орган. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев.

"Когато има взети решения, тогава ще ги обявим", посочи той.

На въпрос негово ли е решението да участва в изборите за евродепутат, вместо да стане ротационен председател на парламента през март, той отговори: „Решенията са съвместни, не са еднолични решения, а на колективните органи. По отношение на водач на евролиста, това е решение на партийните органи, а по отношение на председателството на парламента – на парламентарната група“.

„Подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, тъй като си даваме сметка колко са важни те за нас. Освен това за „Продължаваме промяната“ това са първи европейски избори. Нашата цел е да направим една доста сериозна листа за европейските избори, а след това да имаме сериозно представителство в Европарламента“, каза още той.

Никола Минчев подчерта, че е въпрос на разговори дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще се явят съвместно на европейските избори.„Моето мнение е, че както на местните избори се явихме заедно, тук също да продължим да показваме това единство“. Според него членуването в отделни политически семейства на двете формации не е пречка за общото им явяване.

#Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти