Костадинов: Евроатлантическата тълпа я тормози българската историческа памет

Костадинов: Евроатлантическата тълпа я тормози българската историческа памет

ФБ/Костадин Костадинов

A A+ A++ A

„Войната срещу българската национална памет, срещу българската история, срещу българското национално самосъзнание и срещу българската народност продължава. При своето посещение в САЩ, министърът на отбраната Тагарев заяви, че трябва да се променят българските учебници по история, така че от тях трябва да се изхвърлят, цитирам, всички факти, които внушавали и напомняли на българите за признателност към Русия. Няколко дни по-късно неговите думи бях потвърдени от лицето Денков, временно назначен за министър-председател на Република България, което каза същото нещо, развивайки го вече с това, че трябва да се представят нови документи и факти за истинската роля на Русия в българския исторически процес, иначе казано, можем да четем в бъдещи учебници по история, писани от специалиста по производство на сапуни, шампоани и прах за пране, че Русия не е освободила България, а всъщност я е окупирала и поробила.", каза от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов.

Според него всичко това е намерило своя достоен завършек в една фундаментална програмна статия в официоза на американското посолство - радиоточката "Свободна Европа", в която пише, че стихотворението "Аз съм българче" трябва да се махне от българската образователна система, защото нямало как да бъдат интегрирани децата на имигрантите в България. Той подчерта, че се говори за една много интересна бройка от бъдещи 100 000 деца мигранти в българската образователна система.

„Очевидно е, че това не е изолирано явление, тази политика, както отбелязахме миналата седмица, както казваме и сега, ще продължи да се спазва, защото промяната на учебниците, пък и най-вече на учебниците по история е стара идея на всички неолиберални български правителства след 1989 година. Войната срещу българската национална памет няма да спре. Има една масивна плоча, която е в музейната част, във вътрешността на Паметника на Свободата на Шипка. На нея пише - "Българино, склони чело на това свято място, заветен паметник на вечна дружба между българи и руснаци, увенчали с кръвта си твоята свобода." А както знаем, "българското" правителство иска да ремонтира този паметник и според записаното в Плана за реставрация, целият музей вътре и музейната експозиция ще бъдат премахнати, защото, както твърди директорът на музея, не им било мястото там. Не е ясно какво ще се случи с този паметник, подозираме, че с оглед на политиката да се премахват всякакви факти, свързани с признателност на българския народ към Русия за нейната освободителна роля за Освобождението на България от турско робство, очевидно е, че имаме всички основания да смятаме, че тази паметна плоча ще бъде унищожена и премахната. Най-вероятно същото нещо ще сполети и известната народна песен "Топчето пукна". Най-вероятно очакваме да бъдат и наказвани хората, които ще пеят тази песен, било на официални или неофициални тържества. Може би ще бъдат заличени и думите на Георги Бенковски, описани от Захари Стоянов като пряк свидетел. Георги Бенковски казва така: "Моята цел е постигната вече. В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее. А Русия - нека заповяда."

В момента евроатлантическата тълпа я тормози българската историческа памет, тормози я историческата истина, тормози я истината, като цяло, защото това е управление на лъжата. Дали ще изтрият и Вазов от учебниците? Ще завърша с думите на един велик български национален герой - капитан Петко войвода, той казва така и навярно и той ще бъде изтрит от българската история - нещо, което няма да допуснем - "Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина. Пет века алемани, французи, ингелизи дружаха с Падишаха, сал дядо Иван дойде да помогне на българите. Хвала на Бога и свята Русия.", допълни Костадин Костадинов в декларация прочетена днес от парламентарната трибуна на Народното събрание.

#Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници