Обама: Насилието в Мианмар няма оправдание

Обама: Насилието в Мианмар няма оправдание
При посещението си в Мианмар американският президент Барак Обама се срещна с демократичната лидерка Аун Сан Су Чжи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама използва историческото си посещение в Мианмар, за да призове за прекратяване на насилието в западния щат Рахин.

По време на визитата си в Янгон американският държавен глава настоя, че не приема „никакви оправдания за насилието срещу цивилни", предадоха АФП и БГНЕС.

„Националното помирение ще отнеме време. Но в името на човечеството и в името на бъдещето на тази страна е необходимо да спрете насилието," заяви Барак Обама.

По-рано в понеделник президентът разговаря с бирманския си колега Тейн Сейн и демократичната лидерка Аун Сан Су Чжи, която призова съгражданите си и международната общност да бъдат бдителни, за да не допуснат реформите в страната да се превърнат в „мираж на успех".

„Най-трудният момент във всеки период на преход е кога ще се очертаят успехите. Така че ние трябва да проявяваме бдителност, за да не бъдем измамени от мираж на успехи," подчерта тя пред медиите.

По повод посещението на президента на САЩ властите в Мианмар освободиха от затвора 44 политически затворници.

Следващата спирка на Барак Обама в източно-азиатската му обиколка е столицата на Камбоджа Пном Пен, където ще се срещне с лидерите на държавите от АСЕАН.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино