Германия ще посредничи за примирие между Израел и ХАМАС

Германия ще посредничи за примирие между Израел и ХАМАС
В понеделник вечерта Гидо Вестервеле ще разговаря в Тел Авив първо с израелския външен министър Авигдор Либерман, а във вторник – и с премиера Нетаняху. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия ще посредничи за примирието между Израел и палестинската групировка ХАМАС, която управлява Ивицата Газа, обяви външният министър Гидо Вестервеле.

Като ръководител на посредническа мисия в Израел Гидо Вестервеле вече разговаря по телефона с палестинския президент Махмуд Аббас, предаде БНР.

В разговора той е настоял за незабавното спиране на ракетните удари от Газа към Южен Израел, което е и първото, и най-важно условие за постигане на примирие.

В понеделник вечерта Гидо Вестервеле ще разговаря в Тел Авив първо с израелския външен министър Авигдор Либерман, а във вторник ще се срещне с министър-председателя Бенямин Нетаняху и с палестинския президент.

Преди мисията на Гидо Вестервеле канцлерът Ангела Меркел отново отправи апел към Израел и палестинците за постигане на примирие, изразявайки загриженост, че ескалацията на насилието в региона може да доведе до още по-опасна ситуация.

Равносметката след шест дни на бомбардировки в рамките на новата вълна от нападения в конфликта между Израел и ХАМАС са 95 загинали палестинци и 3 жертви от израелска страна.

#Германия #Гидо Вестервеле #министър на външните работи #Израел #Хамас #Ивицата Газа #Авигдор Либерман #Бенямин Нетаняху #премиер на Израел #Ангела Меркел #Канцлер на Германия #Махмуд Аббас #президент на Палестинската автономия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници