Кремъл: Путин е поканен да посети Северна Корея

Кремъл: Путин е поканен да посети Северна Корея

БГНЕС

A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин планира пътуване до съседна Северна Корея, след като е получил покана от Пхенян, каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ДПА.

"Надяваме се визитата да се състои и руският президент да направи посещение в обозримо бъдеще", каза говорителят.

След разрив в отношенията на Запада с Москва след началото на пълномощабната руска инвазия в Украйна през февруари 2022 г. Русия се обърна за подкрепа към изолираната в международен план Северна Корея, посочва ДПА.

Путин се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Русия през есента на миналата година, като се смята, че тогава двамата лидери са обсъдили оръжейни доставки от Пхенян за Москва.

Повастоящем севернокорейската външна министърка Чое Сон-хюи е на тридневна визита в Москва, където са планирани разговори с руския ѝ колега Сергей Лавров. Песков каза, че не е изключена и среща на севернокорейския първи дипломат и с Путин.

Близо 50 държави неотдавна осъдиха доставките на севернокорейски ракети на Русия и използването им срещу Украйна, посочва ДПА. Наблюдатели смятат, че двете страни се стремят да разширят оръжейната търговия помежду си, въпреки критиките, отбелязва БТА.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници