Георги Рачев: Край! Днес е последният от няколкото ледени дни

Георги Рачев: Край! Днес е последният от няколкото ледени дни
A A+ A++ A

В Казанлък е -9 градуса, на летището в София е -10 градуса. Днес е последният от няколкото много студени дни.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria климатологът проф. Георги Рачев.

В София пореден ден средната температура е -3 до -5 градуса. Преди 7 години от Йордановден в продължение на 5 дни максималната температура не се качи над -10 градуса. Беше до -17, -15 градуса. Така че това е новата нормалност. На негово място идва малко по-динамично време. Ще бъде малко по-топло от обичайното време за януари даже.

По-късно днес следобед ще се появи западен вятър и той ще издуха този събрал се студен въздух, събрал се на дъното на котловината. Понеделник-вторник ще стане по-смутно време. Ще превали малко снежец. Другата седмица ще има двуцифрени температури в София. Минималните температури ще останат над нулата.

В Боровец на 1300 метра височина предстои хубаво време с доста слънце. В понеделник и вторник ще повали малко сняг. Сравнително по-меко време. Чудесно ще е за спорт и почивка. По българските планини и курорти нещата ще са отлични.

В момента температурата на водата на морето е 9 градуса. Минималните температури макар и с малко ще са над нулата и там от утре. Очакваме затопляне. От сряда нататък ще има доста слънце до петък.

В Плевен ще останат ниски сутрешните температури през следващата седмица. Ние сме в средата на зимата. Но ще са малко по-високи температурите от днешните. Ще е между 3 и 10 градуса там.

#прогноза за времето #проф. Георги Рачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници