95 палестинци и 3 израелци загинали в конфликта между Израел и Газа

95 палестинци и 3 израелци загинали в конфликта между Израел и Газа
Палестински парамедик носи трупчето на дете, починало под развалините на бомбардирана къща в Ивицата Газа. По официални данни палестинските жертви на конфликта достигнаха 95. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на палестинците, загинали през шестте дни от началото на конфликта с Израел, достигна 95 души, съобщиха медицински източници в Ивицата Газа.

При израелски въздушни бомбардировки в понеделник загинаха 15 души, а други трима починаха от раните си, предадоха АФП и БГНЕС.

Един палестинец беше убит, а друг беше ранен при израелска атака срещу кола в северната част на територията, съобщи министерството на здравеопазването на групировката ХАМАС, която управлява Ивицата Газа.

Други трима палестинци починаха от раните си, съобщиха същите източници.

Преди това двама мъже на около тридесет години бяха убити, докато карали мотор източно от Хан Юнес, близо до границата с Израел. Едно дете, което било с тях, е тежко ранено, съобщи спешното отделение в Газа.

В град Газа четирима души, сред които едно петгодишно дете и две жени на 20 и 23 години, бяха убити при атака в квартал „Зейтун", а при друг удар пострада кола в южната част на града, в резултат на което един 23-годишен мъж загуби живота си.

Трима палестинци от едно и също семейство също загинаха при удар срещу колата им в Дейр ал-Балах.

Освен това 50-годишен земеделец беше намерен мъртъв в Бейт Лахия, а други двама фермери загинаха при нападение в Карара, източната част на Хан Юнес. С това броят на загиналите от началото на насилието в сряда достигна 98 души - 95 палестинци и 3 израелци.

Неделя беше най-кървавият ден с 31 убити палестинци, повечето от които жени и деца, въпреки усилията най-вече на Египет за установяване на примирие между Израел и ХАМАС.

#Израел #Ивицата Газа #Хамас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино