Израел заглушил сигнала на телевизионния канал на ХАМАС

Израел заглушил сигнала на телевизионния канал на ХАМАС
Въздушните удари между Израел и Ивицата Газа продължават вече шести ден. Повече от 100 палестинци са загинали според последните съобщения. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сигналът на официалния телевизионен канал на радикалното палестинско движение ХАМАС, което управлява Ивицата Газа, е бил смущаван от Израел.

Израелската армия „се намеси" в излъчването на програмите на телевизиа „Ал Акса", имаше смущения в образа и прекъсвания на емисиите, гласи съобщението на канала, което бе потвърдено от израелска страна.

„Ние влязохме в честотите на телевизията на ХАМАС, за да излъчим предупреждения," заяви израелски военен говорител, уточнявайки, че тази намеса ще продължи няколко часа, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Журналистите от АФП в Ивицата Газа обаче твърдят, че не са констатирали предупреждения на израелската армия в предаванията на телевизия „Ал Акса".

В неделя в продължение на няколко часа бяха смущавани предаванията на радиото на ХАМАС, а при въздушните удари срещу два пресцентъра в Газа са били ранени най-малко 8 журналисти.

Въздушните удари между Израел и Ивицата Газа продължават вече шести ден, като в последната информация за броя на жертвите на конфликта се посочва, че са загинали над 100 палестинци.

#Хамас #Ивицата Газа #Израел #АФП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници