Говорител на хусите: Ще продължаваме да нанасяме удари по свързани с Израел кораби

Говорител на хусите: Ще продължаваме да нанасяме удари по свързани с Израел кораби

БТА

A A+ A++ A

Хусите ще продължат да нанасят удари по свързани с Израел кораби в Червено море, заяви техният говорител Мохамед Абделсалам, като осъди "неоправданите удари" на САЩ и Великобритания срещу движението, предаде Франс прес.

"Няма никакво оправдание за тази агресия срещу Йемен, защото няма заплаха за корабоплаването в Червено море", заяви той. "Мишена бяха и ще продължат да бъдат израелски плавателни съдове или тези, които се насочват към пристанища на окупираната Палестина", добави Абделсалам в Туитър.

Русия заяви, че е поискала спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъдат обсъдени ударите в Йемен, нанесени от САЩ и Великобритания в отговор на нападенията срещу кораби в Червено море, съобщи Ройтерс.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви в Телеграм, че действията на Лондон и Вашингтон представляват ескалация.

"Ударите на САЩ в Йемен са поредният пример за изопачаването на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и пълното пренебрегване на международното право от страна на англосаксонците в името на ескалация в региона, целяща постигането на разрушителните им цели", написа говорителката.

Влиятелната ливанска въоръжена групировка "Хизбула" заяви днес, че осъжда нападението на САЩ и Великобритания срещу Йемен.

"Американската агресия още веднъж потвърждава, че САЩ са пълноправен партньор в трагедиите и кланетата, извършвани от ционисткия враг в Газа и региона", добави шиитската група, която е съюзник на Иран.

От своя страна съветникът на иракския премиер Фади аш Шамари предупреди, че Западът разширява конфликта между Израел и "Хамас" и засилва напрежението в региона, съобщи иракската държавна новинарска агенция.

#кораб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници