Терзиев посочи условието, за да има шеф на СОС

Терзиев посочи условието, за да има шеф на СОС
A A+ A++ A

Трябва да намерим решение, за да пробием дебелия лед. Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев след поредното шесто отлагане на заседанието на Столичен общински съвет в търсене на негов председател.

Столичният кмет съобщи, че в понеделник продължават със срещите.

„Активно работим всички. Групата на хората, които търсят решение и работят, се увеличава. Виждате, че Вили Лилков и неговата група проявиха инициатива, ИТН се присъединиха, Карлос Контрера. Продължаваме разговори с всички“, отбеляза той и допълни, че никога вратата не е била затворена, към който и да било, уточнявайки, че през цялото време се е търсил разговор с всички.

Терзиев подчерта, че математика е много проста. „Без ГЕРБ или БСП, или и двете, няма как да има стабилно управление с наше участие. Тоест или ще има сглобка, както казвате, или ще има „червена сватба“. Не знам кои са шаферите и кумовете, но ще има покани, когато стане", добави той.

Кметът на София обясни, че шести път нищо не се получава по отношение на избора на председател на СОС. „Явно няма договорка. Ако имаше, щеше още след изборите вече да сме се сгодили или да сме се оженили“, посочи той.

Терзиев добави, че все още се търси формула, и то за краткосрочно отпушване на работата.

„Никой няма заблуди, че сме близо до това да има стабилна управленска конструкция за целия мандат“, каза той и уточни, че се работи да се намери формула, по която да се стигне до дискусия за бюджета, за икономическата рамка на транспорта и всички други належащи проблеми, да може да се кандидатства по различни европейски програми.

По думите му е много лесно да се казва „аз съм против“. „Големите групи постоянно казват „не“. Време е да кажат какво точно те предлагат, за да има някакво решение“, призова столичният кмет, предаде БГНЕС.

#Валентин Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници