Започва зимната сесия на Народното събрание

Започва зимната сесия на Народното събрание
A A+ A++ A

Депутатите се събират днес на първо заседание от новата зимна сесия на 49-ото Народно събрание, според публикуваната на сайта на парламента проектопрограма за работата на институцията на 11 и 12 януари т. г.

Съгласно парламентарния правилник народните представители бяха във ваканция за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.

Първото заседание на Народното събрание за 2024 г. е насрочено за днес в 9:00 часа. Новата пленарна сесия ще бъде открита с химна на Република България и химна на Европейския съюз. След това по традиция се очакват изявления от парламентарните групи за приоритетите им през новия политически сезон, информира БТА.

В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включено първото четене на изменения в Закона за закрила и развитие на културата и промени в постоянни комисии. Предвидено е изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов относно покачването на цените на водата средно с 15 % от 1 януари 2024 г. Искането за изслушване е внесено от депутати от Парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.

В проекта на дневен ред е още първото четете на изменения в Закона за професионалното образование и обучение, в Закона за признаване на професионални квалификации, в Закона за висшето образование и в Закона за предучилищното и училищното образование.

В петък от 9:00 часа е предвиден блиц контрол, в който според парламентарния правилник участват премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. След това от 11:00 часа ще има редовен парламентарен контрол с участието на министри.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници