САЩ и СЗО задълбочават сътрудничеството си с цел избягване на нова световна пандемия

САЩ и СЗО задълбочават сътрудничеството си с цел избягване на нова световна пандемия
A A+ A++ A

Близо 7 млн. души загубиха живота си по време на световната пандемия от COVID-19, разказва rfa, част от Voice of America (VOA). Именно във време като това изпъква важната роля на Световната здравна организация (СЗО). Съединените щати планират да задълбочат сътрудничеството си с организацията.

"СЗО е била на преден фронт в почти всички глобални здравни предизвикателства през последните 75 години, борейки се и лекувайки някои от най-смъртоносните болести на планетата. Пандемията от COVID-19 също разкри значителни пропуски в архитектурата на глобалната здравна сигурност, включително в СЗО. Ние насърчаваме дългосрочни приоритети на САЩ за укрепване на регионалната способност и намаляване на рисковете, представени от новите инфекции", съобщи Лойс Пийс, американски официален експерт по обществено здравеопазване, който служи като помощник-секретар в Службата по глобални въпроси към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ.

За да се изгради по-добра здравна архитектура, американското правителство се фокусира върху работата си със СЗО, като целта е организацията да получи достъп до по-широк кръг здравни заплахи и начините за тяхното преодоляване.

"Фактически, САЩ бяха едни от първите, които пуснаха нова ваксина срещу COVID-19. Ние сме една от 59-те държави, които първи подписаха договора за създаване на Световна здравна организация. Оттогава ние участваме в множество от нейните успехи и по същото време сме стимулирали организацията да бъде по-добра през последните 75 години", цитира Пийс rfa, част от Voice of America (VOA).

САЩ се ангажират да продължат работата си, за да бъде предпазен света от нова здравна криза, подобна на COVID-19.

#СЗО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници