Паметникът на свободата на „Шипка“ няма бъде демонтиран, рязан или събарян

Паметникът на свободата на „Шипка“ няма бъде демонтиран, рязан или събарян
A A+ A++ A

Предстоящият ремонт на Паметника на свободата на "Шипка" предизвика спекулации в социалните мрежи.

Чуха се и политически твърдения, че затварянето за реставрация крие риск монументът да последва съдбата на Паметника на Съветската армия в София и да се стигне до неговото демонтиране или забрана за посещения.

Темата коментира за NOVA директорът на Националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа" Чавдар Ангелов. „Лъжа е, че паметникът ще бъде демонтиран, рязан, събарян или преместван”, категоричен беше той.

По думите му проектът за реставрация има за цел единствено да подобри състоянието на монумента. "Тържества по случай националния празник 3 март тази година ще има", допълни Ангелов.

В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна. Това съобщи дежурен оператор в Областното пътно управление. На терен са работили общо 19 машини, които са почиствали и опесъчавали.

Температурата на прохода "Шипка" е -9 градуса, в момента е облачно, пътната настилка е заснежена и обработена, а видимостта е добра. На другия старопланински проход в област Стара Загора - Хаинбоаз, видимостта също е добра и пътните настилки са обработени, но е с градус по-студено - минус 10 градуса.

На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ настилките са сухи, а видимостта е добра. Температурата е - 1 градус.

Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ призовават водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

#Шипка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници