Експерти: Тези неща не ги съхранявайте върху хладилника

Експерти: Тези неща не ги съхранявайте върху хладилника
A A+ A++ A

Експерти по безопасност съветват да не съхранявате продукти върху хладилника. Но каква е причината? Има няколко причини да не правите това, но най-вече става въпрос за въздушния поток. "Горното съхранение може да повлияе на вентилацията на хладилника“, според капитан Джеймс "Джей“ Флин от пожарната служба в Денвър, Северна Каролина.

Вашият хладилник отделя топлина в процеса на охлаждане и замразяване на вашата храна и тази топлина трябва да отиде някъде. За да го разсеят, хладилниците имат кондензатори, разположени отгоре, отстрани или отзад, в зависимост от модела. Ако натрупате куп неща там, блокирайки добрия въздушен поток, "това може да накара хладилника да работи по-трудно, за да поддържа храната ви студена“, казва Ребека Едуардс, експерт по сигурността в SafeWise, цитирана от Reader`s Digest, цитирана от bTV.

Какво най-вече не бива да държите отгоре?

Хляб

Хлябът и тестените изделия нямат място в горната част на хладилника ви. Не забравяйте, че вентилацията е силна и няма да се отрази добре нито на хляба, нито на хладилника. Както посочва Едуардс, "този въздушен поток също е топъл, което изсушава храните и може да ги направи остарели.“

Готварски книги

Интернет често е нашият източник за вдъхновение за рецепти, но понякога любимата семейна рецепта или точно определено ястие могат да бъдат намерени само в книгите за готвене. За съжаление, поставянето на готварските книги върху вашия хладилник е много опасно, най-вече може да предизвика пожар. "Хартия и други запалими предмети не трябва да се съхраняват над уред, който работи толкова усилено“, казва Едуардс.

Малки електроуреди

Съхраняването на уреди, които не се използват ежедневно, като уреди за готвене на ориз и фритюрници, може да бъде предизвикателство. Те са обемисти, така че премахването им от пътя е приоритет. Затова много хора ги слагат върху хладилника.

Лоша идея. "Неща като кафемашина, тостер или фритюрник могат да паснат идеално върху хладилника, но могат лесно да се разместят и да паднат“, казва Едуардс. Всеки път, когато отворите и затворите вратата, уредът се движи съвсем леко, като потенциално пълзи по-близо до ръба.

Поради тази причина Флин казва, че "предмети с голямо тегло или нестабилни предмети, които биха могли да паднат и да причинят нараняване, трябва да се избягват“ на това място.

Лекарства

Тъй като е високо, горната част на хладилника може да изглежда като безопасно място за съхраняване на лекарства. Така обаче може да има с ефикасността на самите лекарства. Ако някога сте чели етикета на вашите безрецептурни лекарства, вероятно сте виждали тази фраза: "Съхранявайте на хладно и сухо място.“ Навсякъде в близост до кухненски уред е точно обратното, така че дръжте лекарствата в аптечката.

Пресни продукти

Разбира се, повечето от вашите плодове и зеленчуци отиват направо в хладилника, но бананите и авокадото също се нуждаят от място. Изкушаващо е да имате кошница или контейнер върху хладилника за неща като картофи и лук, но Едуардс казва, че това е грешка: "Поставянето им върху хладилника може да ускори влошаването, превръщайки тази кошница със стоки от фермерския пазар в празник за вредители като плодови мушици“, казва тя.

Вино

Топлината е враг на виното. Добро вино, лошо вино, бяло вино, червено вино - идеалната температура за съхранение на вино е около 13 градуса, което е много, много по-студено от горната част на хладилника ви.

#хладилник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници