Скандал! Желязков иска обяснение от Тагарев защо депутатите не са били поканени на освещаването на бойните знамена вчера

Скандал! Желязков иска обяснение от Тагарев защо депутатите не са били поканени на освещаването на бойните знамена вчера

бТВ

A A+ A++ A

Защо депутатите и шефовете на парламентарни групи не са били поканени да участват в ритуала на Богоявление. Това ще пита председателят на Народното събрание Росен Желязков в писмо до министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство е организатор на ритуала по тържествения водосвет.

Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на ПГ, предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане, коментира Росен Желязков от Виетнам, където е на официална визита.

Все пак и Богоявление, като християнски празник, и Йордановден, би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници, коментира Желязков. И разказа, че досега в НС не е имало прецедент да не са поканени всички народни представители.

Сега били изпратени покани само на председателя на НС и зам.председателите, както и на шефа на комисията по отбрана, а обикновено се изпращали писма както до шефовете на парламентарните групи персонално, така и до целите групи, за да определят кои депутати да ги представляват.

Ще поискам информация, за да се прецени дали не са поканени от недоглеждане или става въпрос за особено отношение от страна на организаторите, коментира председателят на Народното събрание. Защото би било пък странно ако нямаме информация за това и мотивите - да се върви по линия на парламентарен контрол, допълни той.

Ако това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре за страната и трябва да си тръгне още преди ротацията, коментира Борислав Гуцанов от БСП, който също е част от делегацията във Виетнам.

#Росен Желязков #Тодор Тагарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници